How to get...

Jehova Tanúi - Hogyan nyithatjuk fel a szemüket?

Írta: David A. Reed, egykori Jehova TanújaJehova Tanúit arra programozták, hogy NE figyeljenek a szervezetüket kritizáló információra. Egy olyan Tanú, akinek megmutatod azt az információt, valószínűleg továbbáll és soha többé nem áll szóba veled - hacsak nem használsz különleges módszereket.

KÉRD meg a Tanút, hogy SEGÍTSEN a kérdéseid megválaszolásában

Ugyanazzal a folyóirattal a kezedben mondhatod ezt is:

"Nézze meg ezt! Itt a bizonyíték, hogy a maga vallása egy szekta. Figyelje a bizonyítékot ezeken a fénymásolatokon! Nézze! Erről beszéltem!"

Ez azonban közvetlenül támadja a Tanúk programozását. Így ő kényszerítve fogja magát érezni, hogy elutasítsa azt.

De így is szólhatsz:

"Tudna nekem segíteni? Érdekel az ön vallása, így végeztem némi kutatást - a könyvtárban és az interneten. Ezek a lapok Őrtorony-kiadványok oldalainak a másolatai, és rengeteg kérdést vetettek fel. Tudna nekem segíteni megválaszolni azokat?"

Ez majdnem bizonyosan kedvező reagálásra fogja indítani az illetőt. Jehova Tanúi hiszik, hogy csak náluk vannak meg a válaszok. És arra nevelik őket, hogy segítsenek az embereknek.

Amikor arra kéred, hogy SEGÍTSEN megválaszolni a KÉRDÉSEIDET, egy Tanú meg fogja vizsgálni azokat a papírokat, amelyek vizsgálatát visszautasítaná egy negatív szembesítés során.

<<< Vissza a tartalomjegyzékhez Tovább >>>