How to get...

Jehova Tanúi - Hogyan nyithatjuk fel a szemüket?

Írta: David A. Reed, egykori Jehova TanújaTaláljuk meg velük a közös alapot

VEZESSÜK ŐKET A 'SZENT ALAPHOZ'

Távolítsuk el az akadályokat, ahelyett, hogy építenénk azokat.

Ezzel is indíthatunk: 'Ti hamis istent imádtok!'. De ez védekezésre és ellenségességre ösztönözhet. Nem csak tanításbeli felfogásukat támadjuk így meg, de a Tanúk szemében magát Istent is.

Pál apostol vádakat szórhatott volna a pogány athéniakra, elítélve őket azért, mert hamis isteneket és bálványokat imádtak, ehelyett azonban elismerőleg nyilatkozott róluk: "Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon vallásos embereknek látlak titeket".

Ezután pedig, ahelyett, hogy bálványimádásuk legvisszataszítóbb formáira koncentrált volna, a közös alapot kereste: "mert amikor bejártam és megtekintettem szentélyeiteket, találtam olyan oltárt is, amelyre ez volt felírva: AZ ISMERETLEN ISTENNEK. Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek." (Apcsel 17:22,23, Öf.)

Hasonló megközelítést használva elmondhatjuk a Tanúknak, hogy mi is a Biblia Istenét ismerjük és imádjuk, és elismerjük, hogy a neve Jahweh illetve Jehova - megemlítve esetleg egy hálaadó éneket, ami kihangsúlyozza a Jehova nevet, vagy a 'Hallelujah'-kifejezést.

A közös alap megállapítása után rátérhetünk annak kifejtésére, hogy a mi kapcsolatunk Istennel inkább az Ő Fián, Jézus Krisztuson, semmint egy szervezeten keresztül áll fenn.

Ezután jön a téma következő kérdése: "Helyesen képviseli-e az Őrtorony Társulat Istent?"

<<< Vissza a tartalomjegyzékhez Tovább >>>