How to get...

Jehova Tanúi - Hogyan nyithatjuk fel a szemüket?

Írta: David A. Reed, egykori Jehova TanújaMegrendítve az alapokat

Jehova Tanúi hitének központi része - a legfontosabb tantétel, amelyen az összes többi tanítás nyugszik - az egyik olyan dolog, amit elsőként meg kell célozni.

Ez pedig az a meggyőződésük, hogy szervezetük Isten kommunikációs csatornája, irányadó szószólója vagy szócsöve. Mielőtt sikerrel vonhatnád kétségbe az Őrtorony-tanítást, először meg kell rendítened az Őrtorony Társulat tekintélyét, amellyel azt tantételt tanítja.

Továbbá, vannak olyan megközelítések, amelyek működőképesek, és vannak másfajta hozzáállások, amelyek viszont kudarcra ítéltek. Az egyik olyan stratégia, amivel a keresztények gyakorta eredmény nélkül próbálkoznak, hogy a bibliai görög nyelv és a bibliamagyarázat elismert tekintélyeit idézik, rámutatva, hogy a Tanú bibliafordítás és a szervezet magyarázata nem megbízható. Ez a hozzáállás nem működik.

Bár a keresztény elfogadhatja a nagyhírű görög-tudósok és teológusok tekintélyét, Jehova Tanúi az ilyen emberekre gyanakodva tekintenek. Nem lévén részei "Isten szervezetének", az ilyen kívülálló tekintélyek egyértelműen Sátán szervezetének részét képezik Jehova Tanúi gondolkodásmódjában. Ez érthetővé teszi, hogy miért állnak ellen az övékétől eltérő bibliafordításnak és -magyarázatnak.

Jehova Tanúi gondolkodása szerint Isten szervezete hibátlan kell legyen, és bárki, aki nem ért egyet ezzel, az téved - még a tudományos élet vagy a nagyvilág által tiszteletben tartott nagy nevek is. A könyvtári kézikönyvek, enciklopédiák és bibliai szótárak mind tévednek, ha ellentmondanak az Őrtorony Társulatnak.

<<< Vissza a tartalomjegyzékhez Tovább >>>