Az Őrtorony-zarándoklat

Epilógus: Tizenkét évvel később

Tizenkét év telt el, mióta megírtam az "Őrtorony-zarándoklat"-ot (Pilgrimage Through the Watchtower) Sok ember írt emailt és levelet kommentárokkal és kérdésekkel. Néha megkérdezték, mit csinálok most. Még mindig hasonló dolgokat hiszek, mint amikor a könyvet írtam? Mi történik az életemben?

Boldogan számolhatok be, hogy Igen, még mindig hasonló dolgokat hiszek, mint amikor a könyvet írtam. Az egyetlen dolog, ami változni látszik az idővel, a megértésem és tiszteletem mélyülése az igazságokban és -ért, melyekre isten felnyitotta a szememet 1984-ben. Azóta sokat tanulmányoztam a teológiát, eszkatológiát, egyháztörténetet és hála érte, ez tovább mélyítette értékelésemet a Bibliai kereszténység alapigazságaiért. Számos alkalommal végigolvastam ismét a Bibliát. És Isten folytatta munkáját az életemben ahogy vele jártam napról - napra.

Személyes életemet illetően, miután megírtam az "Őrtorony - zarándoklatot", folytattam a munkát a James L: Taylor Manufacturing Companynált 1999 áprilisig. A cégnél mérnökként és a nyugati terület sales managereként dolgoztam 15 évig, leszámítva két évet, amíg az Essential Software tulajdonosa voltam, ez egy Machintos start -up cég 1992 - 93-ban. New York északi részében laktam és dolgoztam 1993-ig, akkor Wodland Parkba költöztem Coloradoba, ahol öt évet éltem., amikor Lake Countriba költöztem észak - Californiába, ahol most már majdnem négy éve élek, 1998 óta.

1999-ben "léptem le" a Taylorból, és kiváltságom volt megtapasztalni valamit a "valódi élet" örömeiből: munkanélküliség, anyagi nehézségek és még a klinikai depressziót is egy időre. Szükségtelen mondanom, az utolsó három és erőpróbát jelentett. Még nem vagyunk kinn az erdőből, de Isten irányít, és a dolgok mostanában fordulnak jobbra, különösen a legutóbbi néhány hónapban.

Hat éve, amikor Colorado hegyeiben éltem, találkoztam, szerelembe estem és megházasodtam feleségemmel, Kathleen-nel. Hála érte, Kathleen soha nem volt Jehova Tanúja. Ő nagyon kedves, jóságos, pezsgő természetű, aki sokat segít megtartani engem az egyenes és keskeny úton nehezebb időszakainkban. Dolgoztam Kathleen-nel az ő házvezető vállalkozásában két évet a legutóbbi háromból; dolgoztam mint mosógép manager egy kis ideig. Akkor, úgy egy éve, végül elhatároztam, hogy "felveszem a kesztyűt" és fej - fej mellett haladva egykori alkalmazómmal, elindítom a saját gépimportáló vállalkozásomat, a Quick Machinery Company-t. Ez nehezen kivitelezhető döntés volt, mivel Brad bátyám még a Taylornál dolgozott és apám, habár nyugdíjas, szintén foglalkozik a céggel.

Három évnyi alacsony bevétel és néhány "túl sok" új üzleti kiadás miatt, pár hónapja Kathleen-nel elhatároztuk, hogy eladjuk otthonunkat, kifizetjük adósságunkat és újrakezdjük. Jelen pillanatban zálogban van a házunk, és éppen elkezdtünk foglalkozni egy Clear Lake-i ingatlannal. Egy ideig alázatosan fogunk élni.

Kathleen és én a Kegyelem Evangéliumi Szabadegyház (Grace Evangelical Free Church) tagjai vagyunk Kelseyville-ben Californiában. Kathleen benne van az AWANA-ban, és én a gyülekezeti zenei szolgálatban veszek részt. Zongorázom a vasárnapi gyülekezeti "bandában" és különleges alkalmakkor.

Habár bátyám, Brad és én konkurensek vagyunk az üzleti életben, boldog vagyok ha személyesen beszélgetünk. Szomorú elmondani, hogy másik bátyám Steve még aktív Tanú. Megkérem a keresztényeket akik olvassák ezt, hogy folytassák az imádkozást Steve-ért.

A K&K Ministries honlapon sokat tevékenykedtem mióta elindítottam 1998-ban, és kellemes időt töltöttem az e-mailek megválaszolásával akik meglátogatták a honlapot. Tartottam néhány előadást gyülekezetekben Jehova Tanúiról, de szolgálatom nagy része online történik. Isten megáldotta a szolgálatot (szellemileg -- én egy fillért se szereztem a szolgálatból, ingyen kaptam, ingyen adom). Hálás vagyok, hogy a tanulmányozás, melyen Isten keresztülvitt a tizenhét év alatt, segítségére lehet sok különböző embernek a legkülönbözőbb körülmények közt.

Mostanában egy új könyv vázlatán dolgozom. Ez egy férfi története, aki kifejleszt egy rendszeres Bibliai ideológiát egy magányos kiránduláson egy Colorado környéki erdőben. Remélem, lesz időm az elkövetkező években megírni a könyvet. Katartikus lehet számomra; a sok dolog, amit tanultam az elmúlt több mint 20 évben az életről, vallásról, filozófiáról, etikáról, törvényről, politikáról és így tovább, amit rendszerezni és egységesíteni szeretnék ebben a történetben.

Hát ez az, ami az utóbbi időben történt velem. Mi van veled? Nagyon boldog lennék, ha hallanék rólad. Kérlek, bátran írj nekem bármikor.

Kevin Quick, 2002. január

<<< Vissza a tartalomjegyzékhez