A szexuális molesztálások áldozatai kitömött bárányokat tesznek az egyházuk nemzetközi főhivatala elé

Nemzeti bejelentés: a legelső felvonulás Jehova Tanúi gyermekmolesztálás-áldozataiért
Új támogató csoport törekszik az egyházi hierarchia vizsgálatátára

MI: Hozzatok táblákat és 12 kitömött bárányt, hogy elhelyezzzük mint az ártatlan elveszettek jelképét, felnőttekét, akiket még gyermekként molesztáltak Jehova Tanúi. A szónokok jelképes kérést adnak elő az egyházhoz, hogy vizsgálják meg a lehetséges bűncselekmény-elleplezéseket, melyeket a szekta vezető testülete tett. Sajtókonferenciát fognak tartani, és bejelentik a nemzeti felvonulást a molesztálás áldozataiért, melyet e hónapban később tartanak meg.

MIKOR: Kedden, 2002. szeptember 3-án délelőtt 10:30-kor

KI: Egy New jersey-i család, akik miután gyermeküket molesztálta egy egyháztársuk, ki lettek zárva és titokban kiközösítve a szekta által, és egy egykori főhivatali vén, és a Silentlambs, egy mostanában felállított, JT által molesztáltakat támogató csoport vezetője. Számos más molesztálást túlélő és gyermekvédő lesz még otta New Yorki területről.

HOL: Jehova Tanúi "Őrtorony" főhadiszállásánál, 25 Columbia Heights Brooklyn, a járdán, a főbejárat előtt. Az utca déli oldalán.

RÉSZLETEK: Ez az első nyilvános megmutatkozása Jehova Tanúi gyermekmolesztálás áldozatainak. Az Őrtorony felállított egy gyermek-molesztálásokkal kapcsolatos eljárást, ami nem vesz tudomást a molesztálást átélőkről, védelmezi a molesztálókat és kiközösíti (kizárja) azokat, akiket támogatni kéne. Ez lesz a nyilvános nyilatkozat arról, hogy a vezetőség (Vezető Testület) abba kell hagyja a gyermekeknek való fájdalomokozást. A Silentlambs korábban kérte az egyházat, hogy hozzon létre egy bíróságot, mely megvizsgálja a vezető testület gyermekek elleni bűneit.

Kapcsolat: www.silentlambs.org, William H. Bowen, 270 527 5350

Mindannyian hivatalosak vagytok a Silentlambs molesztálást túlélőinek felvonulására, Brooklynba, New Yorkba

Segítsetek Jehova Tanúinak meglátni a gyermekek védelmének fontosságát!

2002. szeptember 27. du. 2:00 óra
Pierpoint tér és Columbia Heights

További információk:
www.silentlambs.org
877-WTABUSE

Meg vagy hívva a silentlambs felvonulásra Brooklynba (New York) 2002. szeptember 27-én. Felkérünk minden túlélőt és támogatóit azoknak, akik molesztálást szenvedtek el Jehova Tanúi közösségében, hogy gyűljünk egybe egy békés felvonulásra a New York-i Brooklynba.

MIÉRT LEGYÉL OTT? A Silentlambs-nél aggódunk a gyerekekért, és még szeretnénk azt is, ha a molesztálást átélők tudnák, hogy nincsenek egyedül és bírják a támogatásunkat. Ez egy közös nyilatkozat lesz az Őrtorony szervezetnek, hogy meg kell változtassák eljárásukat a gyermekeink védelmében. Szintén, ha mint szemtanú szolgálhatsz, ez is egy mód ahogy kiállhatsz az igazságért a hallgató bárányok mindegyikének érdekében.

KI JÖHET? MINDENKI! A Silentlambsnál a "ne kérdezz, ne mondj" elvet gyakoroljuk, amikor összejövünk fontos eseményeken. Nem érdekel, ha KK vagy LK vagy, vagy hogy mi a személyes hited. Mi azt kérjük mindössze, hogy egyszerűen támogad azokat, akik mint Jehova Tanúi molesztálva voltak, előítélet nélkül a szervezeti állásukra. Ha tervezed, hogy eljössz, kérünk küldj egy emailt, és tudasd velünk hányan jöttök segíteni minket, hogy tudjuk előre, hányan leszünk és eszerint tervezhessünk.

HOL? A felvonulás a Pierpoint Place (tér) nyugati oldalától indul és a Columbia Heights-en elmegyünk hét háztömbnyit a célig a 25. számig.

MIT FOGUNK TENNI? Amikor megérkezünk, akik szeretnének ahogy az idő engedi max. hatvan másodpercben elmondhatják, hogyan hatott életükre hogy molesztálták őket Jehova Tanúi szervezetében. Mindannyiótokat felkérünk, hogy hozzatok kitömött bárányokat minden JT molesztálás áldozatért, hogy otthagyjuk mint annak jelképét, mennyi fájdalmat okozott az Őrtorony eljárásmódja.

SZEMTANÚK: Ha szeretnél szolgálni, mint szemtanúja annak, hogyan alkalmazta a Vezető Testület az Őrtorony-eljárást, hogy fájdalmat okozzon a gyermekeknek, hívunk hogy gyere előre. Kérjük e-mailezd meg a neved, címed és telefonod Bill Bowennek az info@silentlambs.org-ra. Bármi is a beosztásod a szervezetben, jogod van szemtanúként szolgálni. Olvasd el a csatolt levelet amit a Vezető Testülethez írtam további magyarázatért. Kérlek, hozz valami írásos dokumentumot, mint pl. Őrtorony levelezés, az elsőkézből származó tapasztalataidat, hogy mi történt veled, vagy családoddal, amikor a molesztálás probléma felmerült. Kérjük, légy kész elmondani, mennyire fájt az Őrtorony eljárásmódja.

UTAZÁSI ELRENDEZÉS: [meg van/lehet szervezve a szálloda, autó stb]

UTAZÁSI KÖLTSÉGEK: [segítenek azoknak az áldozatoknak, akik jönnének, de nincs miből]

MIÉRT JÖJJEK? Azt hiszem, ezt legjobban egy verssel írható le, amit a vendégkönyvembe [a silentlambs honlapra] írtak:

Nem elég, hogy van egy álmom, hacsak nem akarom elérni...
Nem elég, hogy tudom mi a jó, hacsak nem vagyok elég erős megtenni...
Nem elég csatlakozni a tömeghez, elismertnek és elfogadottnak lenni....
Hűnek kell lennem az eszményeimhez, még ha kirekesztenek és elvetnek is...
Nem elég megismerni az igazságot, hacsak nem tanulom meg élni is....
Nem elég nyúlni a szeretetért, hacsak nem törődöm eléggé hogy adjam is...

It's not enough to have a dream unless I'm willing to pursue it...
It's not enough to know what's right unless I'm strong enough to do it...
It's not enough to join a crowd, to be acknowledged and accepted...
I must be true to my ideals, even if I'm left out and rejected...
It's not enough to learn the truth unless I also learn to live it...
It's no enough to reach for love unless I care enough to give it...

Összegezve, megtiszteltetés csatlakozni azokhoz, akik szólnak és kiállnak azért, ami igaz/jogos. A molesztálás átélők a Silentlambs igazi hősei, olyan szívvel, mint egy oroszlán, olyan bátorsággal, mint Dávid; cselekedetük olyan gyermekeket véd meg, akiket soha nem fognak megismerni. Egyesített erőfeszítéseink meg fogják védeni a megszülető gyermekeket.

A Louisville-i sajtókonferencián olvasta fel Bill Bowen

forrás: jahchristian hírlevél, 2002 09 07.

Silentlamb.inc.
KÖZÖNSÉGSZOLGÁLATI IRODA
Azonnali megjelentetésre

Köszönöm, hogy eljöttek ma. Azért vagyunk itt, hogy szót emeljünk a gyermekmegerőszakolás áldozataiért, akik el voltak hallgattatva, és most már tudják, hogy joguk van szót emelni. Silentlambs-nak (hallgató bárányok) hívjuk őket. Mögöttem áll egy gyülekezeti épület. Ezt egy 11 férfiból álló csoport irányítja, akik törvényhozó, végrehajtó és bírói hatalmat gyakorolnak egy világméretű vallási rend felett, melyet Jehova Tanúiként ismerünk. Ezek a férfiak, akik Vezető Testületként ismertek 6 millió Jehova Tanúja számára, azt választották, hogy védenek egy védhetetlen szabályt, ami elvezetett és továbbra is el fog vezetni az elképzelhetetlen veszélyeztetéséhez azoknak a gyermekeknek, akik elszenvedtek vagy most szenvednek el szexuális visszaélést.

Azért vagyunk itt ma, hogy bejelentsük az első nemzeti méretű felvonulást Jehova Tanúi gyermekmegerőszakolás áldozataiért. Szeptember 27-én délután 2 órakor Jehova Tanúi Brooklyni főhivatalánál, visszaélés átélők és támogatóik jönnek majd el szerte a világból, hogy Jehova Tanúi vezetősége (Vezető Testület) megtudja, hogy nem lehet minket tovább figyelmen kívül hagyni. Dühösek vagyunk, hogy elhallgattatak, amikor szót próbáltunk emelni a visszaélés miatt; meggyalázottak vagyunk, hogy kiközösítettek minket, amikor szót emeltünk a gyermekek védelmében. Jehova Tanúi Vezető Testületének eljárása fájdalmat okozott gyermekek ezreinek; cselekedetükkel nyilvánvalóvá tették, hogy nincs lelkiimeretfurdalásuk; nem kértek bocsánatot, hanem inkább bérenceket küldtek a gyülekezetekbe mint ez, hogy kiközösítsék az áldozatokat és a szószólókat, akik szót emeltek a gyermekekért. A Katolikus egyház legalább lépéseket tett a jó irányba a visszaélési ügyek kezelésében, de Jehova Tanúi vezetősége cselekedeteiből úgy tűnik, azt gondolják, hogy felette állnak a törvénynek, és megbüntetnek bárkit, aki mást mond.

A médiának tett nyilatkozatában február 7-én Jehova Tanúi PR Osztályának vezetője, J.R. Brown kijelentette: "Vezető Testületünk szeretné megoldani a nézeteltéréseket gyülekezeti keretben, a Szentírási alapelvekkel összhangban." Ezért megkérjük, hogy kulcsemberek bizottsága legyen kiválasztva az egyházban hogy bírákként szolgáljanak. Szeptember 27-én Brooklynba szemtanúk tucatjait fogjuk elhozni, hogy tanúskodjanak a káros Őrtorony eljárásmóddal kapcsolatban, amit azzal okoz, hogy két szemtanút kíván meg a gyermekmolesztálási vádhoz. Milyen gyakran van a gyermekeknek szemtanúja, amikor megerőszakolják őket? Kérjük őket [a VT-t], hogy hallgassák meg a mi tanúinkat, és ha bizonyságaik igaznak bizonyulnak, akkor Jehova Tanúi vezetősége (Vezető Testület) büntetésben vagy tisztségéből való elbocsátásban kell részesüljön.

Azért vagyok itt ma, hogy képviseljem őket sok évi hithű Jehova Tanújakénti szolgálattal. Azért vagyunk itt, hogy megosszunk egy üzenetet a gyermekekről. Korábban, ennek a hétnek keddjén tizenkét bárány lett eljuttatva Jehova Tanúi vezetőihet, akik Vezető Testületként ismertek. Ma Louisvillben, Los Angelesben, Dallasban, Atlantában, Nashvilleben, Portlandban, Seattleben , Orlandóban, Tampában, St Louisban - ezekben a nagyobb városokban szerte az USA-ban jelképes bárányokat helyeztek el a Királyság - termeknél. Ezek a bárányok mint azokra emlékeztetők állnak akiket ellhallgattattak az Őrtorony eljárásmódjával, amikor megerőszakolták őket.

Ez egy rossz eljárás, ami megkívánja jogosulatlan, képzetlen férfiaktól hogy illegálisan vizsgálják a gyermekmolesztlálás bűntettét.

Ez egy rossz eljárás, ami a gyermekmolesztálókat vénekké nevezi ki 20 év rajta-nem-kapás után.

Ez egy rossz eljárás, ami a gyermekmolesztálókat olyan helyzetbe hozza, hogy bármely házba bemehetnek egy éven át egy tagtársuk társaságában, aki még azt sem tudja, mit követtek el.

Ez a rossz Őrtorony eljárás, ami változatlan maradt Jehova Tanúi Vezető Testületének tétlensége miatt, miután a Silentlambs molesztálás-túlélők százaival együtt könyörgött két év óta a szükséges változásokért.

A sajtókonferenciákon megjelent minden személy szerte Amerikában egy időben, nagy szeretettel van Jehova Tanúi szervezete iránt; szomorúak vagyunk, hogy kikényszerítették, hogy itt álljunk büszke emberek - akik vezetik ezt az egyházat - makacs cselekedetei miatt. Jehova Tanúi vezetősége (Vezető Testület) meg kell változtassa eljárásmódát és bocsánatot kell kérjen az áldozatoktól, akiknek életét az ő eljárásuk lerombolta. Szeptember 27-én jóhiszeműen megyünk bizonyságot tenni a nyilvánosságnak és tanúskodni Jehova Tanúi Vezető Testülete előtt, hogy lezárást [az ügyét - BZ] adhatunk az áldozatoknak és védelmet gyermekeinknek.

Az áldozatoknak, akik fájdalmasan irányítottak és megfenyegettek ártatlanságukban a gyermekmolesztálók és most hallgatásra intenek és fenyegetnek Jehova Tanúi vezetőségének helyi képviselői a Királyság-termekben, mint ez itt, szerte a világban. Ezek a férfiak állandóan arra tanítják a híveket, hogy az alázatosság a bölcsesség útja, mégis arrogánsan ragaszkodnak egy bölcstelen eljáráshoz, ami bántalmazza a legdrágább tagjaikat. Szeptember 27-én Brooklynban békés felvonulást tartunk a Pierpoint Place-n és a Columbia Heights-en. A felvonulást Jehova Tanúi főhivatala főbejáratánál fejezzük be. Hivatalosan meghívunk bárkit, aki rosszalja a gyermekmolesztálást, hogy csatlakozzon a Silentlambs-hoz ebben a békés tüntetésben, hogy sürgessük az eljárásmód megváltoztatását a gyermekek védelmében. Buzdítunk minden molesztálás átélőt: emelj szót és soha ne engedd meg senkinek, hogy hallgató bárányt csináljon belőled.

Silentlambs, Inc.