Az ENSZ hivatalos állásfoglalása az ENSZ DPI NGO honlapjáról

Department of Public Information
DPI NGO
Non-Governmental Organizations SECTION
United Nations, DPI/NGO Resource Centre, Room L-1B-31
Tel: (212) 963-7233, 7234, 7078
Fax: (212) 963-2819
E-mail: dpingo@un.org

2004 . március 4.

Az érdeklődőknek:

Az utóbbi időkben sokan tudakozódtak NGO [Nem Kormányzati Szervek] részlegünknél a Watchtower Bible and Tract Society of New York DPI-ben [Nyilvános Információs Iroda, Departmen of Public Information] fennállt tagságáról. Ez a szervezet a DPI tagságot 1991-ben kérvényezte és 1992-ben kapta meg. A DPI-ben való tagság elfogadásával ez a szervezet elfogadta a tagsággal járó feltételeket, beleértve az ENSZ Alapokmánya alapelveinek támogatását és tiszteletben tartását, a kötelezettségeket és hogy hatásos információs programot folytatnak tagjaik közt és a széles nyilvánosság körében az ENSZ tevékenységéről.

2001. októberében a Watchtower Bible and Tract Society of New York fő ENSZ képviselője, Ciro Aulicino kérte a DPI tagság megszűntetését. A kérést követően a DPI döntött a Watchtower Bible and Tract Society of New York elkülönítéséről 2001. október 9-én.

Kérem, vegye tudomásul, hogy az ENSZ DPI eljárása az NGO-k kal való levelezést illetően bizalmas. Úgyhogy, kérem tekintse meg az alábbi bekezdést, melyet minden tagságra 1992-ben felvett NGO-nak küldött levél tartalmazott.

A Nem Kormányzati Szervek (NGO-k) ENSZ DPI tagságának alapvető célja az információterjesztés annak érdekében, hogy egyre többen értsék meg az ENSZ és ügynökségei alapelveit, tevékenységét és céljait. Ebből következően fontos, hogy önök tájékoztassanak minket szervezetük információs programjáról melyet az ENSZ-el kapcsolatban folytatnak, beleértve az idevágó lényeges kiadványaik megküldését. Csatolunk egy kiadványt az "ENSZ és a NGO-k" címmel, mely némi tájékoztatást ad Önöknek az NGO kapcsolatról.

Emellett az NGO-k DPI tagságának feltételei az alábbiakat foglalták magukba:

Reméljük, hogy megosztja ezt az információt érdeklődő társaival, mivel mi képtelenek vagyunk egyenként válaszolni a Watchtower Bible and Tract Society of New York-al kapcsolatban irodáinkban érdeklődőknek. Köszönjük érdeklődését az ENSZ munkája iránt.

Őszinte tisztelettel:

/aláírás/
Paul Hoeffel
a DPI NGO részlegének vezetője

Angol eredeti PDF formátumban, az ENSZ DPI NGO honlapjáról.