Az Angliai Jehova Tanúi egyház Sajtóképviselőjének válasza a Guardian cikkére

Címzett: levelek
Feladó: (törölve)
Tárgy: Jehova Tanúi és az Egyesült Nemzetek Szervezete

Tisztelt Uram!

Válaszként Stephen Batesnek, a vallási ügyek tudósítójának a Guardianban megjelent két cikkére, hálás lennék, ha a csatolt levet közzétennék.

Tisztelettel:

Paul Gillies
Angliai Jehova Tanúi sajtóképviselője2001. október 22.

Szerkesztőségi levelek
The Guardian
e-mail: letters@guardian.co.uk

Tisztelt Uram!

Stephen Bates cikkei az október 8.-i és 15.-i Guardianban alapvetően hamis színben tüntetik fel Jehova Tanúinak az Egyesült Nemzetekben történt regisztrációjának hátterét és számos ténybeli tévedést tartalmaznak.

1991-ben az egyik jogi szervezetünk regisztrálva lett az Egyesült Nemzetek nem - kormányzati szervei közt, kizárólag abból a célból, hogy hozzáférést kapjon az ENSZ terjedelmes könyvtárához. Ez lehetővé teszi az írónak, aki megkapta az azonosító kártyát, hogy belépjen a könyvtárba kutatási céllal, és információkat gyűjtsön az újságjainkban az Egyesült Nemzetekről megjelenő cikkekben történő felhasználásra. Nem volt semmi titkos ebben.

Az eredeti kérvényezés idején nem kellett aláírni az űrlapot. Évekkel később Jehova Tanúi Vezető Testületének tudta nélkül az ENSZ kiadta a Társulás Feltételeit, kikötve a társult NKSZ-k számára az ENSZ céljainak támogatását. A helyzetről való értesülésünk után NKSZ kénti tagságunkat visszavontuk és az azonosító kártyát visszaküldtük.

Tisztelettel:

Paul Gillies
Angliai Jehova Tanúi Sajtóképviselője

UI: Kérem ne hozzák nyilvánosságra email címemet!


2001. október 22. [szkennelve, angolul]