Az ENSZ Nem-kormányzati Szervezetek Nyilvános Információs Irodájának hivatalos közleménye

[saját kiemelésekkel]

Az érintetteknek:

Mostanában a Nem Kormányzati Szervezetek osztályától sokan érdeklődnek arról, milyen kapcsolatban van a Watchtower Bible and Tract Society of New York a Nyilvános Információs Részleggel (DPI). Az említett szervezet tagságát 1991-ben kérelmezte részlegünk Információs irodáján, mely tagsága 1992-ben lett elismerve. A tagságuk - részlegünk általi - elfogadtatásától számítva ez a szervezet beleegyezett abba, hogy betartja a tagsághoz kötött feltételeket, ezen belül támogatja és tiszteletben tartja az ENSZ Alapokmányának kötelezettségeit, és vállalja a hatékony, tájékoztató jellegű együttműködést a tagokkal és a széles közönséggel, az ENSZ tevékenységeivel kapcsolatban.

2001 októberében a Watchtower Bible and Tract Society of New York Szervezete kérelmezte tagsága megszüntetését. A kérést követen a Nem Kormányzati Szervezetek részlegének Információs irodája döntött a Watchtower Bible and Tract Society of New York kizárásáról, 2001 október 9.-edikei dátummal keltezetten.

Köszönve az ENSZ munkája iránt való érdeklődését,
tisztelettel:

Paul Hoeffel
Az NKSZ Részleg Vezetője
Nyilvános Információs Iroda


Megjegyzés:

A watchtower.observer.org kiegészítésképpen közzétette a hivatalos közlemény kiadójának elérhetőségét, hogy bárki ellenőrizhesse annak hitelességét:

Sok Jehova Tanúja úgy gondolhatja, hogy ez nem igaz, de akkor miért nem veszik fel a kapcsolatot Paul Hoeffel-lel?

Cím:
Paul Hoeffel
Chief, NGO Section
Department of Public Information
Room S-1070L
United Nations, New York, N.Y. 10017
Fax: (212) 963-6914
Phone: (212) 963-8070 or (212)963-6842

Fordította: J.C., "I"
[szkennelve, angolul]